Super Glue PRECISION

Dispenzer 3 g

Trenutno ljepilo u dozatoru sa sustavom za lako držanje i precizno nanošenje.

Super Glue PRECISION

ŠTO JE TO?

Idi na vrh

Kako funkcionira?

Prikladno za:

Idealno za lijepljenje manjih površina. Lijepi gotovo sve čvrste i rastezljive materijale kao što su mnoge vrste plastike (primjerice tvrdi PVC, ABS, PS , Plexiglas®, polikarbonat (Makrolon®) i fenolne smole (Bakelite®)), kožu, porculan, keramiku, drvo, metal, pluto, filc, tkaninu (najprije provjerite prikladnost) i gumu. Djelomično je prikladno za staklo (s vremenom spoj postaje lomljiv, zbog čega slabi).

Nije prikladno za:

Nije prikladno za PE, PP, silikonske smole, PTFE, Styrofoam®, tkanine i odjeća od kože.

Idi na vrh

Početak

Prije upotrebe:

Radni uvjeti

Nemojte upotrebljavati na temperaturama ispod +10 °C. Ljepilo najbolje reagira u uvjetima vlage od 50 – 70 %.

Zahtjevi za površinu

Materijali koje lijepite moraju biti čisti, suhi, bez prašine i masnoća te moraju savršeno odgovarati.

Preliminarna obrada površine

S površina koje se lijepe potrebno je temeljito ukloniti svu prašinu, ulje, masnoću, vosak ili sredstvo za razdvajanje. Najbolji način na koji se to može postići jest trljanje dijelova više puta odgovarajućim otapalima, kao što je aceton (najprije provjerite prikladnost). Za metale i slitine metala obično je dovoljno ohrapaviti površinu s pomoću brusnog papira ili brušenjem ili četkanjem.

Tijekom upotrebe:

Upute za upotrebu

1. Da biste probušili membranu, čvrsto zavrnite cijeli poklopac na dozator u smjeru kazaljke na satu. Nemojte pritiskati crne ručice tijekom bušenja membrane. 2. Odvijte gornji dio poklopca kako biste otkrili aplikator. Nanesite tanak sloj ljepila na jednu stranu laganim pritiskom na ručice dozatora (previše ljepila značajno će usporiti postupak stvrdnjavanja). Odmah spojite i pritisnite dijelove. Površine koje se lijepe moraju biti potpuno jednakog oblika i veličine. Nakon upotrebe, mlaznicu očistite suhom maramicom i vratite poklopac.

Savjet

U slučaju lijepljenja u uvjetima niske vlage vrijeme stvrdnjavanja može se skratiti kratkim disanjem u jedan od dijelova koji se spaja. Najbolji rezultati lijepljenja postižu se na sobnoj temperaturi.

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

Sadrži cijanoakrilat. Kožu i kapke spaja u nekoliko sekundi. Ako proizvod dođe u kontakt s očima, odmah isprati s puno vode i potražiti savjet liječnika. U slučaju kontakta s kožom ljepilo se može otopiti namakanjem u toploj vodi sa sapunicom. Zatim nanesite kremu za kožu. Može izazvati iritaciju dišnih putova. Izbjegavajte udisanje para. Čuvati izvan dohvata djece.

Nakon upotrebe:

Mrlje/ostaci

Višak ljepila odmah obrišite suhom krpom. Nakon stvrdnjavanja ostatke ljepila vrlo je teško ukloniti. Aceton će otopiti ljepilo, ali vrlo sporo (prvo provjerite prikladnost).

Uvjeti skladištenja

Čuvajte na suhom, hladnom mjestu na kojemu ne dolazi do smrzavanja. Čuvanjem na temperaturi ispod +5 °C (u hladnjaku) osigurava se maksimalan rok trajanja.

Idi na vrh