Rubber Seal® tekuća guma

Tuba 250 g crno

Premaz na bazi gume za vodonepropusno brtvljenje, zaštitu i popravke

Rubber Seal® tekuća guma

ŠTO JE TO?

Idi na vrh

Kako funkcionira?

Prikladno za:

Prikladno za brtvljenje, zaštitu i popravljanje gotovo svih materijala, kao što su drvo, beton, kamen, metal, cink, bitumen, EPDM (uz prethodni test), PVC itd. Dobro se veže čak i za PP/PE. Prikladno za unutarnju i vanjsku primjenu, primjerice za kupaonice, krovove, podrume, zidove i vrtove. Za hidroizolaciju tuš kada, podnih spojeva, žljebova, cijevi, okvira prozora i spojeva krovnih prozora, predmeta na tlu itd. Prikladno i kao protuklizna podloga, zaštita za metal i drvo (na primjer, vrtni stupovi) i premaz.

Idi na vrh

Početak

Prije upotrebe:

Radni uvjeti

Ne upotrebljavajte na temperaturama ≤ +5 °C.

Preliminarna obrada površine

Površine moraju biti suhe, čiste i bez prašine i masnoća. Po potrebi ih ispjeskarite.

Alati

Kist, valjak ili gumeni brisač.

Tijekom upotrebe:

Upute za upotrebu

Prije upotrebe dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu boju. Površine moraju biti suhe, čiste i bez prašine i masnoća. Po potrebi ih ispjeskarite. Nanesite kistom, valjkom ili gumenim brisačem (min. 2 sloja) uz vrijeme čekanja od približno 10 min između slojeva. Savjet: upotrijebite BISON Rubber Seal® tekstilnu traku u kombinaciji s BISON Rubber Seal® tekućom gumom da biste bandažirali napuknuća, pukotine i spojeve i olakšali stvaranje debljine sloja. Nanesite tekstilnu traku za tekuću gumu odmah nakon nanošenja prvog sloja, dobro pritisnite i odmah prekrijte drugim slojem. Bison Rubber Seal® tekuća guma suha je na prašinu nakon približno 3 sata, može se izložiti vodi (kiši) nakon 12 sati i potpuno se stvrdnjava nakon 48 sati, ovisno o nanesenoj količini i okolnim uvjetima. Minimalna debljina sloja: 2 mm. Upotreba: 1,5 – 2,5 L/m2

Savjet

Minimalna debljina sloja: 2 mm.

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

Ne nanosite na temperaturama ispod +5 °C. Može se izložiti vodi (kiši) nakon 12 sati. Ako se brtvilo koristi u kombinaciji s Rubber Seal®, preporučujemo upotrebu neutralnog silikonskog brtvila.

Nakon upotrebe:

Uvjeti skladištenja

Dobro zatvorena pakiranja trebaju se čuvati na suhom i hladnom mjestu na kojem ne dolazi na smrzavanja na temperaturi od +5 °C do +25 °C. Rok trajanja: Najmanje 18 mjeseci u neotvorenom pakiranju. Otvaranjem pakiranja smanjuje se rok trajanja.

Idi na vrh