Montagekit® Polystyrene

Kartuša 470 g

Snažno montažno ljepilo bez otapala na bazi akrilne disperzije

Montagekit® Polystyrene

ŠTO JE TO?

Idi na vrh

Kako funkcionira?

Prikladno za:

Idealno za spajanje svih vrsta predmeta od polistirenske pjene i (teških) dekorativnih elemenata na porozne (upijajuće) površine kao što su beton, kamen, žbuka, drvo i iverica. Vrlo prikladno za pričvršćivanje npr. izolacijskih ploča, ukrasnih ploča, stropnih obloga, ukrasnih materijala od polistirenske pjene kao što su ornamenti i ukrasni rubovi. Također iznimno prikladno za površinsko lijepljenje.

Nije prikladno za:

PE, PP, PTFE, bitumen, ogledala, prirodni kamen, stalno vlažna mjesta i za pričvršćivanje nepozornog materijala na neporoznu podlogu. Kada lijepite plastiku, uvijek najprije provedite ispitivanje prianjanja. Prianjanje uz plastiku može se razlikovati ovisno o vrsti sintetike i kvaliteti plastike.

Idi na vrh

Početak

Prije upotrebe:

Radni uvjeti

Nanosite samo na temperaturama od +5 °C do +40 °C.

Zahtjevi za površinu

Obje površine moraju biti suhe, čiste i bez prašine i masnoća. Jedna od površina mora biti porozna (upijajuća).

Alati

Za nanošenje upotrijebite nož ili špatulu za kit. Po potrebi upotrijebite gumeni čekić i lagano udarajte. Za površinsko lijepljenje upotrijebite nanosač ljepila (2 mm).

Priprema proizvoda

Prije upotrebe otvorite kartušu pri vrhu tako da oštrim nožem odrežete plastični vrh iznad navoja. Pričvrstite mlaznicu na kartušu i zarežite pod kutom (otvor neka bude najmanje Ø 5 mm).

Pokrivenost

Paneli i ploče za pokrivanje zidova: oko 5-8 m²/kg, ovisno o težini materijala. Letve, lajsne i drveni okvir: oko 4-6 m²/kg zalijepljene površine.

Tijekom upotrebe:

Rukovanje ambalažom

Odrežite pri vrhu plastični vrh iznad navoja. Pričvrstite mlaznicu na kartušu i zarežite pod kutom da biste dobili promjer od najmanje 0,5 cm.

Upute za upotrebu

Ovisno o težini materijala, nanesite ljepilo ravnomjerno u linijama ili točkama u intervalima od 20 do 30 cm. Ljepilo uvijek nanesite u uglove i duž rubova. Za površinsko lijepljenje nanosačem ljepila nanesite ljepilo u tankom i ravnomjernom sloju na jednu stranu. Spojite materijale guranjem i pritisnite ih ili čvrsto udarajte da bi se povezali. Korekcije su i dalje moguće. Za teške materijale po potrebi učvrstite ili poduprite.

Savjet

  • Za učvršćivanje materijala koji su napeti preporučujemo Bison Montagekit® Super čvrsto.
  • Za učvršćivanje neporoznog materijala na neporoznoj podlozi preporučujemo Bison Poly Max®.
  • Za učvršćivanje materijala na mjestima s trajno visokom razinom vlažnosti i/ili duljeg kontakta s vodom preporučujemo Bison Poly Max®.
  • Za učvršćivanje prirodnog kamena preporučujemo Bison Poly Max®.

Nakon upotrebe:

Mrlje/ostaci

Mokre ostatke ljepila odmah uklonite vodom. Suhi ostaci ljepila mogu se ukloniti samo mehanički.

Uvjeti skladištenja

Dobro zatvorite ambalažu i čuvajte je na suhom i hladnom mjestu na kojem ne dolazi do smrzavanja.

Idi na vrh