Akrilno Brtvilo 30 min

Kartuša 300 ml bijela

Brtvilo koji se može prebojiti nakon 30 minuta

Akrilno Brtvilo 30 min

ŠTO JE TO?

Idi na vrh

Kako funkcionira?

Prikladno za:

Prikladno za brtvljenje spojeva, rupa i pukotina koje "rade", odnosno s malo pomicanja na okvirima vrata i prozora, prozorskim klupčicama, montažnim elementima, stepeništima, zidnim lajsnama, zidovima, gipsanim pločama, stropovima, valovitim željeznim pločama i cjevovodima. Također prikladno za brtvljenje rascjepa i pukotina u unutrašnjim zidovima. Veže se za opeku, (celularni) beton, zid, žbuku, drvo, staklo, keramičke pločice, metale i tvrdi PVC. Ne veže se za bitumen, PP, PE, PTFE i silikon. Za brtvljenje prozorskih stakala upotrijebite BISON brtvilo za ostakljenja.

Nije prikladno za:

bitumen, silikon, polietilen (PE), polipropilen (PP) i P.T.F.E.

Idi na vrh

Početak

Prije upotrebe:

Radni uvjeti

Nanosite samo na temperaturama od +5 °C do +40 °C.

Zahtjevi za površinu

Površina mora biti suha, čista i bez prašine, hrđe i masnoća.

Preliminarna obrada površine

Za bolje prianjanje na poroznim (vrlo poroznim) podlogama najprije ih treba premazati razrijeđenom akrilnom otopinom (1 dio brtvila na 2 dijela vode). Za dobar rezultat prekrijte rubove spoja zaštitnom trakom. Minimalna širina spoja treba biti 6 mm. Do širine spoja od 12 mm dubina spoja treba biti 6 mm. U slučaju širih spojeva, dubina spoja treba iznositi polovinu širine spoja. Zaštitnu traku uklonite odmah nakon obrade.

Alati

Nanesite sadržaj kartuše pomoću Bison Power pištolja za kartuše. Pomoću Multi Tool višenamjenskog alata otvorite kartušu i obradite brtvilo.

Pokrivenost

Sadržaj je prikladan za približno 8 do 15 m (ovisno o promjeru spoja).

Tijekom upotrebe:

Rukovanje ambalažom

Upotrijebite pištolj za kartuše za rukovanje kartušom. Otvorite kartušu tako da oštrim nožem odrežete plastični vrh s gornje strane navoja. Pričvrstite mlaznicu na kartušu i zarežite pod kutom da biste dobili željenu širinu otvora.

Upute za upotrebu

Za dobar rezultat pokrijte rubove zgloba zaštitnom trakom. Minimalna širina spoja treba biti 6 mm, a maksimalna 20 mm. Spriječite trostrano lijepljenje ispunjavanjem spoja ispunom za fuge od pjene ili PE filmom. Ravnomjerno ubrizgajte brtvilo u spoj i obradite u roku od 10 minuta navlaženim nožem za kit ili BISON Multi Tool višenamjenskim alatom. Upotrijebljenu zaštitnu traku uklonite odmah nakon obrade. Nakon 15 minuta stvorit će se površinska koža. Brtvilo se može bojati nakon 30 minuta kada se koristi boja na bazi vode i nakon 2 sata kada se koristi boja na bazi otapala.

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

Nakon potpunog stvrdnjavanja brtvilo je otporno na sve vremenske prilike. Nakon 30 minuta stvorit će se površinski sloj koji je dovoljno snažan za bojenje. Brtvilo će se sušenjem stisnuti. Neelastična boja stoga može puknuti zbog stiskanja brtvila.

Nakon upotrebe:

Mrlje/ostaci

Mokre mrlje odmah uklonite vodom. Stvrdnuti ostaci brtvila mogu se ukloniti samo mehanički.

Uvjeti skladištenja

Čuvajte u dobro zatvorenom pakiranju na hladnom i suhom mjestu na kojem ne dolazi do smrzavanja.

Idi na vrh