Akrilno Brtvilo Univerzalno

Kartuša 300 ml bijela

Obojivo brtvilo

Akrilno Brtvilo Univerzalno

ŠTO JE TO?

Idi na vrh

Kako funkcionira?

Prikladno za:

Prikladno za brtvljenje spojeva, šavova i pukotina koji "rade", odnosno s malo pomicanja na okvirima vrata i prozora, prozorskim klupčicama, drvenim oplatama, stepeništima, zidnim lajsnama, zidovima, gipsanim pločama, stropovima i cjevovodima. Također prikladno za brtvljenje manjih i većih pukotina u zidovima. Veže se za opeku, (celularni) beton, zid, žbuku, drvo, metale i većinu poroznih podloga. Ne veže se za bitumen, PE, PP, PTFE i silikon. Za brtvljenje prozorskih stakala upotrijebite BISON brtvilo za ostakljenja.

Nije prikladno za:

bitumen, polietilen (PE), polipropilen (PP), PTFE i silikon.

Idi na vrh

Početak

Prije upotrebe:

Radni uvjeti

Nanosite samo na temperaturama od +5 °C do +40 °C.

Zahtjevi za površinu

Površina mora biti suha, čista i bez prašine, hrđe i masnoća.

Preliminarna obrada površine

Za bolje prianjanje na poroznim (vrlo poroznim) podlogama najprije ih treba premazati razrijeđenom akrilnom otopinom (1 dio brtvila na 2 dijela vode). Za dobar rezultat prekrijte rubove spoja zaštitnom trakom. Minimalna širina spoja treba biti 6 mm. Do širine spoja od 12 mm dubina spoja treba biti 6 mm. U slučaju širih spojeva, dubina spoja treba iznositi polovinu širine spoja. Zaštitnu traku uklonite odmah nakon obrade.

Alati

Nanesite sadržaj kartuše pomoću BISON Power pištolja za kartuše. Pomoću Multi Tool višenamjenskog alata otvorite kartušu i obradite brtvilo.

Pokrivenost

Sadržaj je prikladan za približno 8 do 15 m (ovisno o promjeru spoja).

Tijekom upotrebe:

Rukovanje ambalažom

Upotrijebite pištolj za kartuše za rukovanje kartušom. Otvorite kartušu tako da oštrim nožem odrežete plastični vrh s gornje strane navoja. Pričvrstite mlaznicu na kartušu i zarežite pod kutom da biste dobili željenu širinu otvora.

Upute za upotrebu

Minimalna širina spoja treba biti 6 mm, a maksimalna 24 mm. Dubina spoja mora biti od 6 do 9 mm. Ravnomjerno ubrizgajte brtvilo u spoj i obradite u roku od 10 minuta navlaženim nožem za kit. Upotrijebljenu zaštitnu traku uklonite odmah nakon obrade.

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

Brtvilo se može prebojiti nakon potpunog stvrdnjavanja.

Nakon upotrebe:

Mrlje/ostaci

Mokre mrlje odmah uklonite vodom. Stvrdnuti ostaci brtvila mogu se ukloniti samo mehanički.

Uvjeti skladištenja

Čuvajte u dobro zatvorenom pakiranju na hladnom i suhom mjestu na kojem ne dolazi do smrzavanja.

Idi na vrh