Univerzalni silikon

Kartuša 280 ml prozirna

Univerzalno silikonsko brtvilo

Univerzalni silikon

ŠTO JE TO?

Idi na vrh

Kako funkcionira?

Prikladno za:

Prikladno za brtvljenje spojeva, šavova i pukotina u svim vrstama primjena. Prikladno za brtvljenje u sanitarnim i građevinskim primjenama, na primjer u kući, staklenim konstrukcijama, konstrukcijama vitrine, automobilu, čamcu i kamp-kućici. Prikladno i za lijepljenje i brtvljenje čistih staklenih vitrina i izloga. Prianja uz gotovo sve materijale. Nije prikladno za bitumen, polietilen, polipropilen, PTFE i akvarije.

Nije prikladno za:

Nije prikladno za polietilen (PE), polipropilen (PP), PTFE i bitumen.

Idi na vrh

Početak

Prije upotrebe:

Radni uvjeti

Nanosite samo na temperaturama od +5 °C do +40 °C.

Zahtjevi za površinu

Površina treba biti suha, čista i bez prašine i masnoća. Sintetički se materijali najprije trebaju ohrapaviti i/ili prethodno tretirati Bison silikonskim temeljnim premazom.

Preliminarna obrada površine

Za dobar rezultat prekrijte rubove spoja zaštitnom trakom. Po potrebi spriječite trostrano lijepljenje ispunjavanjem spoja ispunom za fuge od pjene ili PE filmom.

Alati

Nanesite sadržaj kartuše pomoću Bison Power pištolja za kartuše. Pomoću Multi Tool višenamjenskog alata otvorite kartušu i obradite brtvilo.

Pokrivenost

Sadržaj je prikladan za približno 8 do 15 m (ovisno o promjeru spoja).

Tijekom upotrebe:

Rukovanje ambalažom

Upotrijebite pištolj za kartuše za rukovanje kartušom. Otvorite kartušu tako da oštrim nožem odrežete plastični vrh s gornje strane navoja. Pričvrstite mlaznicu na kartušu i zarežite pod kutom da biste dobili željenu širinu otvora.

Upute za upotrebu

Minimalna širina spoja treba biti 6 mm, a maksimalna 20 mm. Dubina spoja ovisi o širini spoja. Do širine spoja od 12 mm zadržite dubinu spoja od 6 mm. Nakon toga dubina spoja treba iznositi polovinu širine spoja. Ravnomjerno ubrizgajte brtvilo u spoj i obradite u roku od 10 minuta nožem za kit, navlaženim otopinom sapuna. Upotrijebljenu zaštitnu traku uklonite odmah nakon obrade. Nakon približno 15 minuta stvorit će se površinski sloj.

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

Silikon se stvrdnjava pod utjecajem vlage. Kontakt s vlagom stoga je nužan tijekom stvrdnjavanja. Minimalna širina spoja mora biti 6 mm. Primjenom zaštitne trake duž spoja postižu se potpuno glatki spojevi uklonite traku odmah nakon zaglađivanja.

Nakon upotrebe:

Mrlje/ostaci

Odmah uklonite mrlje bijelim špiritom. Stvrdnuto brtvilo može se ukloniti samo mehanički.

Uvjeti skladištenja

Čuvajte u dobro zatvorenom pakiranju na suhom mjestu na temperaturi od +5 °C do +25 °C.

Idi na vrh