Brtvilo za kamin

Kartuša 530 g crno

Brtvilo otporno na toplinu

Brtvilo za kamin

ŠTO JE TO?

Idi na vrh

Kako funkcionira?

Prikladno za:

Prikladno za popravljanje i brtvljenje pukotina, rupa i spojeva na kaminima, plamenicima, štednjacima, dimnjacima te za montiranje i brtvljenje betonskih kamina i roštilja. Prikladno i za privremeno brtvljenje ispušnih sustava na automobilima i motociklima. Veže se za metal, kamen i beton.

Nije prikladno za:

sustavi centralnog grijanja i plinske cijevi.

Idi na vrh

Početak

Prije upotrebe:

Radni uvjeti

Nanosite samo na temperaturama između +5 °C i +40 °C.

Zahtjevi za površinu

Površina mora biti suha, čista i bez prašine, hrđe i masnoća.

Preliminarna obrada površine

Uklonite masnoću s metalnih dijelova odmašćivačem marke BISON ili acetonom. U slučaju nanošenja na porozne podloge lagano navlažite podlogu vodom.

Alati

Nanesite sadržaj kartuše pomoću Bison Power pištolja za kartuše. Pomoću Multi Tool višenamjenskog alata otvorite kartušu i obradite brtvilo.

Pokrivenost

Sadržaj je prikladan za približno 8 do 15 m (ovisno o promjeru spoja).

Tijekom upotrebe:

Rukovanje ambalažom

Upotrijebite pištolj za kartuše za rukovanje kartušom. Otvorite kartušu tako da oštrim nožem odrežete plastični vrh s gornje strane navoja. Pričvrstite mlaznicu na kartušu i zarežite pod kutom da biste dobili željenu širinu otvora.

Upute za upotrebu

Lagano navlažite spoj s vodom prije nanošenja. Ravnomjerno ubrizgajte brtvilo u spoj i odmah obradite mokrim nožem za kit. Pustite da se suši najmanje 24 sata. Zatim polagano zagrijavajte sve dok se brtvilo ne stvrdne. Za ispušne sustave najprije nanesite sloj brtvila, utisnite komad krpe od stakloplastike i ponovno ga prekrijte brtvilom. Pustite da se suši najmanje 24 sata. Višak brtvila odmah uklonite vodom.

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

Toplinsko opterećenje brtvila kada još nije potpuno stvrdnuto može uzrokovati pucanje pa čak i mrvljenje brtvila. Nakon određenog vremena na brtvilu će se stvoriti tekući sloj, no to ne utječe na kvalitetu brtvila. Uporaba u električnoj opremi može biti opasna na vodljivost proizvoda.

Nakon upotrebe:

Mrlje/ostaci

Mokre mrlje odmah uklonite vodom. Stvrdnuti ostaci mogu se ukloniti samo mehanički.

Uvjeti skladištenja

Čuvajte u dobro zatvorenom pakiranju na suhom mjestu na temperaturi između +5 °C i +25 °C.

Idi na vrh