Bison Kit®

Limenka 250 ml

Iznimno snažno, tekuće, univerzalno kontaktno ljepilo

Bison Kit®

ŠTO JE TO?

Idi na vrh

Kako funkcionira?

Prikladno za:

Idealno za površinsko lijepljenje i laminiranje brojnih materijala za koje je potrebno trenutno lijepljenje, opterećivanje ili obrada. Lijepi drvo, daske, furnir, plastične i metalne ploče (HPL, Formica®, na primjer), (pjenastu) gumu, kožu, pluto, platno, linoleum i polietersku pjenu (zvučna izolacija), među ostalim, za sebe i za brojne druge površine. Služi i za popravak cipela, torbi, igračaka i tepiha ili za izradu rukotvorina (kao hobi).

Nije prikladno za:

Polistirenska pjena (Tempex®), PE, PP, PTFE i vinil.

Idi na vrh

Početak

Prije upotrebe:

Radni uvjeti

Ljepilo i dijelove koje lijepite upotrebljavajte samo na sobnoj temperaturi. Relativna vlažnost mora biti ispod 65 %. Time se izbjegava nastanak mjehurića na krajnjem proizvodu. Kada se spoji, korekcije nisu više moguće. Uvijek najprije testirajte na (neprimjetnom) dijelu površine.

Zahtjevi za površinu

Površine moraju biti suhe, čiste, bez prašine i masnoća te moraju dobro odgovarati.

Preliminarna obrada površine

Za optimalan rezultat očistite i uklonite masnoću s površina koje ćete lijepiti.

Alati

Za prekrivanje većih površina upotrijebite čvrsti kist ili nanosač ljepila sa sitnim zupcima (1 mm). Valjkom ili gumenim čekićem čvrsto spojite materijale.

Priprema proizvoda

Prije uporabe dobro promiješajte. Po mogućnosti nemojte razrjeđivati.

Pokrivenost

2 – 2,5 m²/litri, naneseno na obje površine, ovisno o vrsti materijala koje lijepite.

Tijekom upotrebe:

Upute za upotrebu

Dijelovi moraju biti čisti, suhi i bez masnoća. Potpuno premažite obje podloge. Pustite da se suše najmanje 10 – 40 minuta. U slučaju poroznih materijala nanesite drugi sloj i pustite da se osuši. Zatim spojite dijelove i prođite valjkom ili čvrsto udarite (gumenim čekićem).

Na što je posebno potrebno obratiti pažnju

Za optimalne rezultate ljepilo i dijelovi koje lijepite moraju biti na sobnoj temperaturi (nikako nemojte upotrebljavati na temperaturi ispod +10 °C). Završna snaga lijepljenja ovisi o primijenjenom pritisku. Stoga što čvršće pritisnite po čitavoj površini. U slučaju da je zalijepljeni spoj između poroznih materijala izložen dugotrajnom kontaktu s vodom, ljepilo bi se moglo odvojiti od mokre površine.

Nakon upotrebe:

Mrlje/ostaci

Odmah uklonite mokre ostatke ljepila. Osušeni višak ljepila može se ukloniti samo mehanički ili proizvodom za skidanje boje (uz prethodni test).

Uvjeti skladištenja

Čuvajte dobro zatvoreno na hladnom mjestu na kojem ne dolazi do smrzavanja. Rok trajanja iznosi najmanje 24 mjeseca.

Idi na vrh